Sanne Friis

Sanne Friis er en kunstner, der ikke lader sig skubbe rundt af regler og normer og i hendes maleriske verden er der ikke noget rigtigt eller forkert.

Hun opstiller så få regler for sig selv som muligt og maler udelukkende med hjerte og sjæl og det ses tydeligt i hendes værker.

Det er en fornøjelse at møde Sannes kvinder og træde ind i hendes univers, hvor budskabet ikke er til at tage fejl af; spring ud og vær den du er på godt og ondt. Sanne bringer, med hendes kvindemalerier, en hyldet til livet og til glæden. Et budskab om, at være tro mod sig selv og give sig selv lov til, at finde prinsessen indeni og fremelske hende, dyrke hende med alle de facetter og sider hun indeholdre, både af gode såvel som dårlige sider.

Sannes motiver udstråler ro og harmoni og alligevel kan der I den indbyrdes dialog kvinderne imellem udspille sig et drama om venskaber, misundelse, uretfærdighed, jalousi og om at føle sig forsmået. Men hende kvindemotiver har helt naturligt også gode sider. De udtrykker I den grad også det smukke og feminine og kalder på kvinden i os. De er oprigtige, kærlige, følsomme, sårbare og så pokkers fantastiske stære, selvstændige og uafhængige. De tager sig ikke af hvad andre måtte mene om dem. Deres fremtoning er elegant og til trods for den dominerende farveløshed er de enormt kraftfulde og man bliver som beskuer fanget af dem.

Sannes farvevalg ligger meget langt fra hendes første og mest kendte kvindemotiver, som var spækket med kraftfulde og massive farver i alle mulige toner. Der udviste hun en selvsikkerhed I farveholdning og vise, at hun havde styr på sammensætning og på at fremkalde en medrivende følelsesstemning hos beskueren. Kvinderne kunne være I en større samlet flok og til trods for kraftige farver, havde de en tenens til at forsvinde lidt I mængden og trække sig lidt tilbage.

Kunstværker