Kunst i virksomheden

Kunst i virksomheden skaber inspirerende rammer

Kunst på arbejdspladsen kan gøre en stor forskel, da det kan være med til at skabe en behagelig og stimulerende stemning, der har en positiv indvirkning på kreativiteten. De fleste af os bruger mere tid på arbejdet end hjemme, hvilket understreger hvor vigtigt det er, at arbejdspladsen har en god atmosfære.

Ved at inkludere kunst i virksomhedens indretning, bliver der skabt interessante og inspirerende rammer, som fremmer kreativitet, motivation og trivsel.

Hos Hjerm Kunstgalleri finder du masser af inspiration til kunstværker, der passer ind i din virksomhed.

Find den helt rigtige udsmykning til virksomheden

Vi tilbyder virksomhedsudsmykninger til både små og store virksomheder. Det gælder således offentlige og private institutioner, som har lyst til at pynte arbejdspladsen med kunstneriske elementer.

Der er ikke to virksomheder, som er ens, så det er heller ikke alt kunst, der giver lige god mening alle steder, da kunsten skal bruges til at understrege jeres virksomhedsprofil, identitet og visioner. Vælg eksempelvis type, farve og størrelse til kunsten i virksomheden, så den skaber det udtryk, I på arbejdspladsen ønsker at sende overfor eventuelle kunder og gæster.

Store malerier vil være perfekte til at give en god stemning i f.eks. mødelokaler. Skulpturer kan desuden være indbydende i nærheden af receptioner eller venteværelser, da de indbyder til at blive undersøgt nærmere og vækker interesse hos besøgende.

Vi hjælper gerne med at udvælge kunstværker, så de passer til lige præcis jeres indretning, farver og rum samt understreger stemningen. Det gør vi baseret på en arbejdserfaring med en lang række virksomhedstyper og vores store passion for og erfaring med kunst.

I kan som virksomhed altid få et uforpligtende tilbud på udsmykning af jeres erhvervslokaler med kunst fra danske kunstnere.

Træk erhvervskunst fra i skat

Kunst i virksomheden skaber et inspirerende arbejdsmiljø, og samtidig kan I, som virksomhed, være med til at støtte lokale kunstnere. Derudover kan meget kunst trækkes fra i skat.

En virksomhed kan straks afskrive kunstkøb for et beløb på op til 30.700 kr. For en mindre virksomhed kan dette være enormt attraktivt, og det er helt sikkert muligt at få flot kunst til at pryde væggene for den sum. For afskrivningsregler på kunstnerisk udsmykning, se mere her.

For at trække kunst fra i skat er der dog nogle specifikke regler, man skal være opmærksom på:

  • Kunsten skal være et originalt værk, men det kan være malerier, skulpturer, grafik, fotografisk kunst, installationskunst eller lignende
  • Det skal være et førstegangskøb gennem galleri eller direkte fra kunstneren
  • Udgifter i forbindelse med kunstnerisk udsmykning fastgjort til en bygning eller nære omgivelser af virksomheden kan afskrives med 4% årligt

Udgifter til køb af kunstværker, der hænges op eller stilles op i virksomhedens lokaler, kan afskrives efter den såkaldte ‘saldometode’ med op til 25 % om året. Det er efter samme regler som inventar.

Udstillinger i virksomheden

I har også mulighed for at udstille kunst i virksomheden, og det kan vi hos Hjerm Kunstgalleri hjælpe med at opsætte.

Det vil typisk være en udstilling med 10-12 kunstværker i forskellige størrelser, hvilket blandt andet afhænger af virksomhedens forhold og plads.

Udstillingen vil stå i ca. 1 måned, og vi sørger for transport af kunstværkerne til og fra udstillingen.

Malerier vil være monteret med ophængningssnor, og de er derfor lige til at hænge op.

Det er udstillingsstedet, der er ansvarlig for forsikring og erstatning for de udstillede malerier og kunstværker gennem udstillingsperioden, hvis de skulle tage skade i forbindelse med brand, indbrud eller lignende.

Ved en udstilling forpligter virksomheden eller kunstforeningen sig også til at købe et eller flere af de udstillede malerier. Kontakt os for at høre mere om muligheden for kunstudstilling i jeres virksomhed.