Margit Dørflinger

Margit Dørflinger har tegnet hele livet, og i 1995 begyndte hun også at udtrykke sig på lærredet. Sideløbende med sit arbejde som anæstesisygeplejerske, har hun udstillet sine malerier i talrige kunstforeninger rundt om i landet.

I 2006 havde karrieren som billedkunstner taget fart, hun stoppede som sygeplejeske og åbnede eget galleri.

Forår, sommer, efterår vinter. Oplevelsen af naturen, uanset om det er landskabet eller fugle- og dyrelivet er Margit Dørflinger’s uudtømmelige inspirationskilde. Margit Dørflinger forsøger at bearbejde indtrykkene og videregive dem på lærredets tomme, hvide flade, da naturen er smuk og unik. Noget der er værd at sætte pris på og værne om.

Margit Dørflinger’s malerier skal opleves og ikke forklares, og hun håber, de vil involvere noget følelsesmæssigt hos beskueren. Genkendelsens glæde, nysgerrighed, velbehag og ro.

Når arbejdsprocessen med maleriet påbegyndes, bliver farver og elementer fra naturen Margit Dørflinger’s arbejdsredskaber, og mange overvejelser og forhandlinger med hende selv går i gang. Der vælges til og fra. Nogle gange er det en let proces – andre gange dvæles der frustrerende længe, inden penselstrøgene fortsætter og et mere eller mindre abstrakt værk får sin afslutning. Et maleri, som Margit Dørflinger trygt sender videre til den rette ejermand.

Margit Dørflinger’s mange års erfaring har ført til et solidt kendskab til ” håndværket”, da det er ” learning by doing” og et utal af udstillinger rundt om i Danmark.

Kunstværker