Christina Kjelsmark

Min kunstneriske uddannelse tager udgangspunkt i min uddannelse fra Institut for Kunsthistorie, en række kurser fra Århus Kunstakademi, og siden 1995 det daglige arbejde som lektor og underviser i maleri og billedkunst på gymnasiet og VUC, HF.
Undervisning har jeg uhyggeligt mange års erfaring i. At videregive inspiration, fastholde kursister og udvikle kunstneriske personligheder er for mig en livslang opgave. 

I min egen kunst har jeg rejst verden tynd, men samtidig er jeg også lidt af en solid vestjyde, som nyder motiverne fra Vesterhavet, lynghederne og det barske landskab. Jeg er meget inspireret af mine studierejser, som bl.a. er gået til Rom, Toscana, Kenya, Sydafrika, Canada, Norden og ikke mindst Færøerne, som jeg har besøgt næsten hvert år, siden jeg landede der første gang i år 2002. 

 

Kunstskolen Sønderbygaard dannede jeg i 1997. Her bor og underviser jeg kursister fra hele norden i akrylmaleri, akvarel, tegning og kunstteori. På Netkunstskolen Art Academy underviser jeg malekursister via nettet. Det har været en gave at kunne undervise via internettet, især siden Corona. Jeg underviser i tematiske forløb og via VUC også i eksamensfaget Billedkunst på HF.

Jeg deltager som censor på div. censurerede udstillinger og har hvert år ganske mange studenter til eksamen i billedkunst

Foruden maleriet arbejder jeg som forfatter og illustrator. Jeg har skrevet pt. 13 bøger, herunder 10 fagbøger, og tre romaner. Endvidere medvirker jeg i div. børnebøger og hobbybøger, skrevet artikler, og har designet plakater og brochurer.

 

Kunstværker