Benedikte Marie

Benedikte Marie er autodidakt billedkunstner med en lidenskab for at udforske kunstens dybder. Benedikte Marie er uddannet grafiker tilbage i 2004 og har arbejdet som dette ved siden af tilværelsen som billedkunstner. I september 2018 tog Benedikte Marie springet, og arbejder nu på fuld tid med sin kunst.

Benetikte Marie har tegnet og malet det meste af hendes liv, som 9-årig kom hun ud for en ulykke, som gjorde at hun mistede hørelsen på sit venstre øre. Her fandt hun roen ved at sidde og fordybe sig i kunsten.

Benedikta Marie’s debut som kunstner daterer tilbage til 1999, hvor hun havde sin første udstilling. Siden den tid har hun forfulgt sin passion for kunst og ladet sig inspirere af en uendelig række af indtryk og idéer. Kunst er en levende proces, på Benedikte Marie’s rejse og har været præget af eksperimentering, udforskning og vedholdenhed

 

Kreativiteten har altid været en stor del af billedkunstner Benedikte Maries personlighed, og kunsten er i dag blevet en del af hendes levevej og ståsted. Benedikte Marie bruger verdenen, hverdagen og ikke mindst menneskene omkring hende til sine smukke malerier.

”Kunst vælges med hjertet. Min kunst bliver malet med hjertet, og det vil jeg gerne give videre. Kærligheden til det personlige og det unikke i os mennesker, det bør vi fokusere mere på.” Citat: Benedikte Marie

Benedikte Marie maler store og små malerier med farver, der klæder hinanden – det skaber harmoni, balance og ro. Malerierne er hverken frembrusende eller skrigende – mere afdæmpet og naturlige. Og så bliver de til en i en meget fokuseret og nærmest meditativ tilstand.

 

Derfor har Benedikte Maries malerier også et helt særligt fokus: Kvinder og månedspiger. Hver kvinde har med deres smukke ansigter sin egen baggrund og historie.

”Pigerne og kvinderne skal skabe eftertænksomhed. Jeg vil gerne skabe billeder med dybde, og prøver derfor at skitsere det smukke og forskellige i os kvinder.”

Værkerne er fremstillet med akrylfarve, spritbejdse, silkepapir, andre udklip, lim og tusch.

Kunstværker