Annette Torrild

Annette Torrild er født i Århus, med 25 års jubilæum i 2022 som professionel kunstner.

Siden 1997 har maleriet været levevejen for Annette Torrild med udstillinger i ind-og udland.
Maleriet har altid været en del af hendes liv og hun har uddannet og udviklet sig løbende ved andre kunstnere og Århus kunstakademi, men vigtigst af alt ved at søge nye veje og muligheder i et koncentreret arbejde med kunsten.

Annette Torrilds malerier er en leg med farver. Oliemaling på lærred, med spartlen som det foretrukne redskab, er karakteristisk for hendes malerier.

Ingen tvivl om, at der er levnet plads til fantasien i Annette Torrild billeder. Ved første øjekast tror man, at man ser på en landskabelig abstraktion, men midt i abstraktionen ligger motiverne gemt som underspillede figurer, der pludselig træder ud af baggrunden og på en eller anden måde ender op med at spille hovedrolle i maleriet.

Motiverne pakkes ind i de fede lag maling, der med spartlens afrundede “strøg” bliver givet en særlig karakter, så de på den måde bliver synliggjorte i det abstrakte farveunivers. Farverne og kompositionen i Annette Torrild oliemalerier er gennemarbejdet og hun har fået et let genkendeligt udtryk frem, som er fyldt med liv. En spontan tilstedeværelse, hvor spartlen er hendes foretrukne redskab. Man fornemmer straks at Annette Torrild er meget gavmild med malingen.

Alle malerier leveres med massiv egetræsramme.

Kunstværker