Rigmor Yde

Den snart 93 årige billedkunstner fanger lyset og Limfjorden. Rigmor Yde is still going strong med sine akrylmalerier.

Abstrakt præg, ”man skal kunne føle noget ved at se på malerierne og samtidig skal noget være overladt til fantasien” siger Rigmor Yde. Karakteristisk er landskabs motiver fra Thy og Limfjorden.

Rigmor Yde anede ikke, hvad hun skulle tage for det første maleri, da hun under et malerkursus på Frilandsmusseet Hjerl Hede fik tilbud om at sælge et af sine malerier. Hun malede jo kun for sjov. Det endte med, at kunstværket – endnu før det var tørt – skiftede ejer formedels en plovmand. Allerede som barn havde Rigmor Yde interesse for at tegne med blyant og farvekridt, men der var I mange år ikke så meget tid til at gøre noget ved den interesse. Det kom først senere.

Da Rigmor blev efterlønner tog arbejdet ved stafeliet for alvor fart, og hun har en lang række af udstillinger på CV’et.

”Jeg har altid hentet inspiration ude i naturen”. Hvem elsker ikke de store vidder eller de barske forhold ved den jyske vestkyst? Og netop på Thy har vi jo altid haft masser af flot natur. Inspiration har kunstmaleren også hentet på rejser til blandt andet Norge, Færøerne og Island.

Rigmor Yde Olesen har i mange år boet i Vinderup, men er nu flyttet til Holstebro i et lille hus, hvor der også er plads til et atelier, så hun kan udfolde sig.

Hjerm Kunstgalleri har igennem de sidste 20 år aftaget alle de billeder, som Rigmor Yde har kreeret. I december 2019 blev der arrangeret en separat fødselsdags-udstilling med Rigmors seneste billeder.

Kunstværker