Jonna Stenvad

Jonna er født i Skive, men har boet på Herningegnen siden 1982

Maleriet har altid fyldt rigtig meget i hendes hverdag. Hun som bevæger sig på den muntre side af skalaen, når det drejer sig om at udtrykke sig kreativt. Hun udviser fantasi og sans for farvesammensætning. Hun arbejder meget med farverne og formerne og kommer godt i dybden med maleriet.

Willendorf-kvinden, Fru Willendorf. som Jonna Stenvad har døbt hende, er en tyk lille dame, som livsglad og fyldt med humor, springer rundt på skakternede gulve. Hun har et glimt i øjet og er altid velfornøjet. Den tykke dame er inspireret af Venus fra Willendorf, som er et af verdens ældst daterede skulpturer fra c. 20-25.000 f.Kr. fundet i Østrig.

Jonna Stenvad har antennerne ude og trækker ideer og inspiration ud af det hun oplever og omgiver sig med.  Det lagres og kommer til udtryk på lærredet. Det giver næring til hendes nysgerrighed og appetit på at udfordre sig selv.

Hun er meget sirlig omkring sine motiver og virker ikke som en kunstner, der går på kompromis med det hun sanser og oplever, som hun så transformere ind i sit ukrukkede og humørfyldte billedunivers.

I 2023 valgte Jonna at sige sit faste arbejde op som pædagog og gå fuldtid med kunsten.

Kunstværker