Silkeborg Uldspinderi

Silkeborg Uldspinderi har gennem tre generationer arbejdet med uld. Fra den ubehandlede fiber til det færdige produkt. Med fokus på det gode råmateriale, kyndig forarbejdning og høj kvalitet. Silkeborg Uldspinderi blev etableret i 1987, men know-how til materialet trækker dog tråde helt tilbage til 1940’erne, hvor Ludvig Bruun Olsen, startede det spinderi, der senere dannede grundlaget for Silkeborg Uldspinderi. I dag er det tredje generation Olsen der sidder i stolen. Familievirksomheden er i gang med at ændre virksomheden fra en udpræget produktionsvirksomhed til et moderne dansk design brand med fokus på gedigent håndværk og bæredygtigt design.

Forening af håndværk og design

Da Jesper Castillo Olsen satte sig i spidsen for virksomheden i 2017 efter sin far, Jesper Olsen, var det med visionen om at forene den unikke viden om uld og materialets mange egenskaber, med en ny tilgang til design og den viden om tekstiler, der findes blandt Danmarks mange dygtige kunsthåndværkere og tekstildesignere. Udviklingen fremadrettet handler om at lade håndværk og design være ligeværdige komponenter i produktudviklingen. At tænke design ind i håndværket er dog ikke helt nyt for virksomheden. Det første designarbejde fandt sted allerede omkring 1990, hvor kunstvæver Kamma Gudmand-Høyer designede plaider med rødder i den skandinaviske tradition. Herefter skulle der gå næsten 20 år inden det næste samarbejde. Denne gang med tekstildesigner Tina Ratzer, som selv tog kontakt til uldspinderiet. Dette samarbejde blev afgørende for hvilken betydning design kan have. Designet “ Twist aTwill ” blev så stor en succes og åbnede så mange nye døre både i ind- og udland, at spinderiet med dette design havde lavet den første moderne designklassiker.

Design i tråd med håndværket

Det er da også dette samarbejde som har dannet grundlag for de kommende designsamarbejder, som fremover vil være et strategisk omdrejningspunkt for virksomheden i bestræbelserne på at blive uldplaidens ukronede designikon. Det et vigtigt kriterium at designsamarbejder sker med respekt for håndværket og på dets præmisser. Den kreative proces starter derfor ofte i håndværket, i tæt samarbejde mellem spinderiet og designerne, således at man sikrer, at designet er foreneligt med materialet og håndværket.

Sans for uld

Den rå uld har altid været omdrejningspunktet og kærligheden til og fascinationen af uld som et unikt naturmateriale, er forblevet intakt gennem årene. Uld rummer uanede muligheder idet den varierer alt efter hvilket får den kommer fra og hvorfra på kloden den stammer. Dertil kommer spindingen, vævningen og efterbehandlingen, der åbner op for en verden af muligheder for at skabe smukke og gedigne produkter. Siden 2009 har Silkeborg Uldspinderi også lavet plaider i baby alpaka og premium baby alpaka som er de to fineste kategoriseringer af alpaka.

 

Plaid i 100 % ny lammeuld fra Silkeborg Uldspinderi. Athen serien er en ensfarvet plaid og er fremstillet efter de bedste principper.

Med plaider fra Silkeborg Uldspinderi er du sikker på at holde varmen og Athen plaiderne findes i mange flotte farver, så du kan finde en som passer ind i din indretning.

Plaiden fra Silkeborg Uldspinderi er produceret i EU og er med frynser.

Størrelse

130 x 200 cm

Materiale

100% ny lammeuld