Klik på hvert billede for at se det i fuld størrelse…

Den unge Herning Qunstner, Quang.

Med øje for detaljen, en passion for farver og en trang til kreativiteten. Øjet blev hans vindue til verden, men hvem er han egentlig.

Et stort lærred. Et øje. Sjælens spejl. Ordspillet ville være oplagt – at værket med øjet er iøjnefaldende…Quangs mange udgaver og farvenuancer af øjne er blevet set, bemærket og er et slags brand. Men Quang er meget mere.

Det første øje han malede, var hans kone, Miriams, blå øje. Siden er det blevet til mange – og i alle farver siger den 34. årige Quang Ramsing Fleuret.  Øjet har bare sin egen fortælling. Man ser glæde og tristhed, med øjet og i øjet. Han skabte et punkt. Tegnede en cirkel, fandt punktet og fandt ro. Øjet giver ro.

Quang er født i Thailand. Han kom til Danmark som tiårig, og han husker den første gave, han fik, da han kom til Danmark, et malesæt, som hans oldemor forærede ham.

Quang gad ikke rigtig skolen, men kunne han få en blyant eller tusch i hånden, kunne han underholde sig selv – længe. Han ville være kunstner.

Quang siger om det kreative, “man kan ikke være kreativ på kommando, men kommer jeg først igang, kan jeg ikke stoppe igen” og når vi spørger ham om, hvordan han beskriver sine værker, svarer han at man vel heller ikke helt kan beskrive en solopgang? Det skal opleves.

Quang R. Fleuret