Om kunstneren Michael Buus

Født 1968 i Aalborg, er autodidakt kunstner siden 2003. Michael Buus er naivist i sit udtryk, den uskolede og naive malemåde. Motiverne udtrykker ofte glæde, fred, nærhed og harmoni.
Michaels baggrund er fra tekstilbranchen, hvor han som sælger og salgschef indenfor pigetøj i mere end 20 år har arbejdet med at sammensætte farver. Denne erfaring bruger han, når farver sammensættes i maleriet, sommetider dristige, andre gange blide. Det skal være sjovt at arbejde med maleriet og derfor er det vigtigt for Michael, at opretholde denne begejstring. Dette gør han ved først at male abstrakt, for så at arbejde sig ”ind i maleriet”, hvor efter figurerne eller personerne stille og roligt dukker frem på lærredet. Michael Buus håber med sin kunst, at kunne frembringe glæde hos beskueren samt et lille smil på læben. Ofte fornemmes leg og kommunikation imellem figurerne i maleriet.

Michael Buus har udstillet og solgt sine malerier og skulpturer på flere gallerier herhjemme samt udsmykket virksomheder. Bl.a. Sketchers hovedsæde i Esbjerg.

 

Kunstværker