Klik på hvert billede for at se det i fuld størrelse… 

Ud over at være billedkunstner er hun også journalist og forfatter.  Uddannelse – i en årrække undervisning på Aarhus Kunst Akademi ved Birger Møller, derudover autodidakt. Har udstillet i gallerier, kunstforeninger, virksomheder, på udstillinger og kunstmesser siden 2008.

Maler abstrakt eller non-figurativt på lærred. Afslutningsvis lakbehandling med vandbaseret halvblank lak, hvilket giver en robust overflade.

»I min maleproces benytter jeg mig i høj grad af akrylfarvens vandige muligheder og blandingsmuligheder. Opbygningen er lag på lag i en harmonisk komposition og ofte med stor transparens. Jeg arbejder med det meget intuitive og til tider tilfældige princip. Processen fra det hvide lærred til det endelig maleri er hver gang en opdagelsesrejse i en ny verden.

Naturen er en stor del af mig som menneske, og det afspejler sig i mine billeder. Selv om jeg ikke maler naturalistisk, opstår der ofte landskaber – men mere mentale landskaber. Dem, som jeg ofte kalder Mindscapes.

Jeg bliver inspireret af det liv, jeg lever, tænker og føler. Mit håb er, at beskueren kan mærke egne følelser komme til udtryk i mine billeder.« Jeg kan godt lide at give mine billeder titler, når de er færdige.

HVAD VIL JEG UDTRYKKE?
En tilstand, en harmoni, en følelse, en balance, en tanke – jeg har dyb respekt for naturen og er enormt fascineret af naturens former, det organiske, det foranderlige. Måske er det netop det, jeg gerne vil have frem – om end jeg gør det på en meget ubevidst måde – i hvert fald det meste ad vejen. Folk spørger ofte, hvornår jeg ved, at et maleri er færdigt. Det ved jeg, fordi jeg kan mærke det. Når harmonien er rigtig, kan jeg føle det.

Tom Jørgensen, redaktør på Kunstavisen:
”Måske er det musik, der bedst kan beskrive Helle Kjærulfs malerier. I denne ordløse kunstform er det mere end noget andet det ubevidste og det intuitive, der dominerer. På samme måde bør man betragte billederne. Man skal turde give slip på sig selv og lade sig rive med af strømmen, af energien og det rigt nuancerede net af farver. Kan man ikke lige præcist sætte ord på sine følelser og tanker, gør det ikke så meget. Helle Kjærulfs malerier handler om det ubevidste og intuitive. Vi har det alle i os. Vi skal bare turde give slip.”

Helle Kjærulf

Hjerm Kunstgalleri