Klik på billederne for at læse mere…

Glaskunster Agnethe Maagaard.

Unikt skulpturelt Glas

”Agnethe Maagaard er 60 år og har arbejdet med form og farve i 45 år. De seneste 20 år med glas.

Hun er født og opvokset midt i den storslåede vestjyske natur tæt ved havet, i en slægt, hvor visioner og ideer altid har været den drivende kraft.

Agnethe viderefører en unik arv. En arv med en historie om hårdt arbejde og stor vilje.

Slægten er opvokset i Vestjylland og gennem nedarvede traditioner har forældrene, bedsteforældre og oldeforældre har været foregangsmænd indenfor andelsbevægelse med oprettelse af lokal friskole, forsamlingshus, foderstofforening, andelsmejeri brugsforening og daghøjskole.

De har præget os som mennesker med ydmyghed, respekt og vilje til at gå foran, se muligheder og gå efter drømmen.

“Min kunst opfylder min drøm”

Med glasmaterielet inspireres Agnethe Maagaard og gennem mange eksperimenter, får hun mange udfordringer. Hun fortæller historier med glasset og bruger det som penselstrøg på ”paletten”

Glaskunsten har bragt hende mange fantastiske oplevelser bla. da Dronningens besøg i galleriet i 2009, bestillings-opgave til det Danske –  og Saudi Arabiske kongehus, bestilling til det danske kokkelandshold,  kirkeudsmykningen i Dybe kirke, nuværende kirkeprojekt i Fjellerup kirke, invitationer til internationale udstillinger bla. World Art Dubai, 2017 og udstilling i New York samt modtagelse af AWARD på museet for MAD,  Art and Design, New York 2019.”

 

 

Agnethe Maagaard