Klik på hvert billede for at se det i fuld størrelse… 

Birgit Traberg Sørensen er autodidakt billedkunstner. Hun har taget en del online-kurser, og har deltaget i forskellige workshops og senest i 4 år deltaget i Kunstskolen Annes Atelier.

Birgit er uddannet sygeplejerske og har arbejdet i faget i 30 år. Hun har altid været kreativ, men begyndte først at male sådan for alvor for 7 år siden. Det har været sygdom og kræftbehandlinger, som satte hende i gang, da hun fandt ud af hvor terapeutisk effekt det er at fordybe sig i maleri-universet..

Birgit maler det der begejstrer hende, og det er ofte noget med naturen, noget med lyset, magi, eventyr.

Tom Jørgensen, kunstanmelder ved Jyllands Posten, redaktør af Kunstavisen skriver :

Man kan ikke se skoven for bare træer, lyder en velkendt talemåde.

I Birgit Trabergs malerier lykkes det imidlertid at fange såvel det enkelte træ som skoven i sin helhed. Når dette er muligt, er det fordi hun  ofrer den 100% naturalistiske gengivelse af træet til fordel for et i bund og grund impressionistisk studie, hvor farven og formen  skitseres med en løs hånd. Det vigtigste er stemningen og lyset. Lyset, der strømmer ned gennem trækronerne og bader omgivelserne i et varmt solnedgangslys eller et blånende tusmørkeskær. I forgrunden er detaljegraden rimeligt stor, men jo længere, ens blik når ind i skovens indre, des mere opløser formerne sig i en atmosfærisk dis. Skoven fremstår uudgrundelig og mystisk, og en helt speciel følelse af ro og harmoni breder sig:: skoven ånder og bliver levende.

Springet til en anden type malerier er derfor ikke så stor, som man umiddelbart skulle tro. I en serie mere abstrakte malerier, nogle af dem kaldet ”Drømmebilleder”, tager Birgit Traberg skridtet fra det klassisk opbyggede billede til en mere collageagtig komposition. I disse malerier er der ikke længere ét centralt motiv, men et myldrende virvar af farver og former, der væver sig ind og ud imellem hinanden. Hvor malerierne af træer har noget overjordisk over sig, tages skridtet her fuldt ud, og billederne bliver rene fantasiprodukter, hvor alt kan ske, og alt er muligt. Med en palet af varme tropeagtige farver og med motiver som eksotiske fugle, paladser, sommerfugle, blomster og himmelstræbende tårne forlader vi det nøgterne Hverdagsdanmark og træder ind i fantasiens grænseoverkridende rige.

Birgit Traberg Sørensen